Tincture Hat - Andrea Mowry

Tincture Hat - Andrea Mowry

(c) coco+cie. / Tincture

Het was duidelijk een coup-de-foudre gevalletje. 's Ochtends had ik de Tincture Hat gezien op de blog van Fringe Association, 's middags stond ik bij Julija's shop al wol te kiezen. Ik ben niet echt de snelste beslisser (understatement van het jaar), maar soms, heel soms, zie je iets waarvan je denkt: dat is 'm.

Dat is 'm. Dat dacht ik dus echt. Dit ging dé muts zijn waar elke voorbij fietsende fietser voor in de remmen ging staan, dé muts waar ik elke rode loper mee ging laten verbleken, dé muts die dat missende vleugje elegantie in mijn kleerkast ging opvullen.

Boy was I wrong.

De muts is perfect. Echt. Maar niet voor mij. De muts past me niet (tweede understatement van het jaar). Het is net of ik een kruising ben tussen (waar-is-)Wally en een kerstboom. Wellicht ook iets waarvoor elke voorbij fietsende fietser bruusk voor in de remmen gaat, maar niet om de reden die ik voor ogen had.

Het ligt niet aan het patroon. Het is werkelijk een heel fijn patroon. Er wordt gebruik gemaakt van 'mosaic knitting', een techniek waarbij je slip stitches gebruikt om kleuren te breien in plaats van de tweede kleur steeds mee te nemen. Klinkt ingewikkeld maar is het echt niet. Een ideaal project als je - net als ik - nog niet veel ervaring hebt in het kleurbreien (is dat een woord? Ja, dat is een woord vanaf nu). 

(c) coco+cie. / Tincture

En dan de wol. Mannekes. De wol. Ik gebruikte arbor van Brooklyn Tweed. Deze werd voorgeschreven door het patroon, stond al langer op mijn wol-waar-ik-eens-mee-wil-breien-lijstje en werd sinds kort opgenomen in het assortiment van Julija's shop. Win-win-win. Het is niet meteen de zachtste wol, maar het is wel veruit de aangenaamst wol waar ik al mee heb gewerkt: pluist niet, splitst niet, en geeft een mooie structuur. Het is wat dikker gesponnen en er zit precies een beetje lucht tussen. 

Maar dus, daar lag ze dan. Dé muts van mijn '17-'18 wintergarderobe. Zielig en onaangeroerd in de mutsenkast. Het droevige lot van een mooie muts zonder bijpassend hoofd. En toen kwam Nore langs. En zij deed met de muts wat Assepoester deed met het muiltje. Het was een match made in heaven. En ik wist: dat is 'm.

Lieve Nore, ik ben er zeker van dat er nog veel voorbij fietsende fietsers bruusk voor jou in de remmen zullen gaan. En dat zal niet enkel aan de muts liggen.

(c) coco+ cie. / Tincture
Follow
Meerdaal Scarf - Apella Knits

Meerdaal Scarf - Apella Knits

Een borstzakje en fijne lijntjes breien.

Een borstzakje en fijne lijntjes breien.