Meerdaal Scarf - Apella Knits

Meerdaal Scarf - Apella Knits

2017-09 - (c) Christine Defever-5.jpg

Een jaar geleden zag ik op instagram een oproep van @_makingstories voorbij komen voor testers. Cool, dacht ik.  

En verder niets.

Tot ik op de instagram account van Nele @apella.knits een glimp zag van een wel heel mooie sjaal. Bleek dat ze die had ingestuurd voor Woods, het boek van @_makingstories. En (onderandere) daar zochten ze dus testers voor.

Ok. Waar teken ik?

Woods is het eerste boek van het duo Hanna Lisa Haferkamp en Verena Cohrs. Een mooi breiboek vol patronen, interviews en tutorials - met als rode draad: Europese, lokale, ecologische, wol. Het was dus heel belangrijk dat de testers zich strikt hielden aan de voorgeschreven wol. Geen keuzestress dus. Héérlijk!

Ik mocht mijn bestelling plaatsen bij Moel View Yarn, een éénvrouwszaak dat in het Noorden van Wales garen op een ecologische, plantaardige manier kleurt. Vergeet wat ik zei over de keuzestress. Je mag namelijk op haar instagram pagina eender welk fotootje aanklikken en die kleur bestellen. Elke streng wordt op jouw vraag gekleurd. Uren heb ik gescrold, gekwijld, afgewogen, getwijfeld. Uiteindelijk viel ik voor zacht roze. 

Ik kon niet blijer zijn met m'n keuze toen ik mijn bestelling ontving. Perfecte kleur, zacht, breit als boter. 

moelviewyarn.jpg

Het was de eerste keer dat ik een patroon ging testen. En het was ook de eerste keer dat ik lace ging breien. Ahum. De sjaal is op zich niet heel ingewikkeld. Een lange rechthoek met een mooie gedraaide-rib-boord, eindeloos veel stockinette en een mooi lace-detail aan beide uiteinden. Maar lieve vrienden, onthoud: 't is niet omdat iets niet ingewikkeld is, dat het daarom ook foutloos gaat. Ik geloof dat ik het record rijen uittrekken verbroken heb... Deels omdat er nog wel wat fouten in het patroon schuilden (dat is nu éénmaal het risico van patroontesten - ze zijn er overigens allemaal uit ondertussen), deels omdat ik ietwat perfectionistisch ben, deels omdat je bij lace best goed moet opletten. 

IMG_20170327_141706_906.jpg

Na herstart 10357 heb ik één tip voor u: LIFELINES. Trek om de 10 rijen (of meer, of minder) een draad in een contrasterende kleur door de steken die op je naald staan. Laat deze gewoon zitten en brei verder. Als je dan toch ergens een fout maakt, kan je uittrekken tot aan je lifeline en die steken terug op je naald zetten. Het is anders bijna onmogelijk om een lace-gedeelte terug op te nemen. 

Maar kijk, het is me gelukt. Zelfs binnen de deadline. En ik ben er ontzettend trots op. 

DSCN5487.jpg


Follow
Mijn 18 van 2017

Mijn 18 van 2017

Tincture Hat - Andrea Mowry

Tincture Hat - Andrea Mowry