Mijn 18 van 2017

Mijn 18 van 2017

kelly-sikkema-487610.jpg

December loopt op z'n einde, en zo ook 2017. Tijd voor een overzichtje!

Moest dit instagram zijn, zou ik je nu om de oren slaan met mijn best-nine-selectie. Maar dit is instagram niet, ik ben ook maar een wanna-be-hipster, en - oh hoe zielig - wat met al die andere maaksels? Dus presenteer ik u: de 18* van 2017! 
(* 17 had ook gekund, en wellicht mooier bij 2017 gepast, maar dan had ik nooit zo'n mooi raster kunnen maken. En 't oog wilt ook wat, niwaar?)

Ik maakte 13 stuks af.
Ik heb nog 5 projecten af te werken.
Ik trok 2 stuks volledig terug uit.
Ik breide 4 sjaals, 2 mutsen, 3 hoofdbanden, 5 truien, 1/2de sok, 1 strikje en 1 bril.

Staat niet in mijn overzicht: a) nog een hoofdband voor mijn schoonmoeder en b) een sjaal voor Tom. Wegens a) geen fotomateriaal en b) echt té simpel om te vermelden en ondertussen al kwijtgespeeld.
 

 

1. Queenslandbeach hoofdband van Fiona Alice uit Take Heart
Ik gaf hem weg als kerstcadeau aan mijn schoonzus. Zij droeg hem nooit, dus eiste ik hem een week geleden terug (bij familie mag dat). Ik hoop in 2018 een nieuwe eigenaar te vinden. Of ik hou hem bij. Wellicht gaan we voor de laatste optie. (de fout op de foto is uiteraard opgelost)

2. Little Scallops van Maria Carlander
Mijn eerste keer fair isle. Laat ons zeggen dat je hem niet van te dicht bij moet bekijken en dat hij eigenlijk wat te dun is voor een muts. Maar aangezien er een pompom aanhangt, keurde Felix hem goed.

3. Diagonal Pinstripe Scarf van Purl Soho
Ongetwijfeld de langste wip van 2017. Hij ligt al een heel jaar onafgewerkt in mijn mand. Ik vind hem mooi, maar misschien iets te breed. En misschien moet er toch een extra streepje in een contrasterende kleur bij. Ik ben dus al een volledig jaar aan het twijfelen of ik hem uittrek of niet. Gelukkig is de wol (Madelinetosh DK Birch) té zacht, té mooi en té duur om hem niet af te werken. 

4. Gehaakte bolletjes
Dat is precies wat het is. Niet meer en niet minder. Ik moet er nog eens een bestemming voor zoeken.

5. Make-up verwijder doekjes
Het énige naaiproject van 2017. We het meest gebruikte naaiproject van 2017. 

6. Strikje
Een project van een uurtje, toen Felix een uur voor het schoolfeest besliste dat hij een strikje wilde. U vraagt, wij breien. 

7. Borduren via het Atelier van Eva V.
Ik heb daar nog het talent, nog het geduld voor. Maar 't was wel heel fijn bij Eva V.! Misschien maak ik hem ooit nog af, maar eerst koffie.

8. Twist of Fate van Laura Reinbach
2017 wordt wellicht het jaar dat ik ein-de-lijk mijn Twist Of Fate sjaal uittrok. Mooi, daar niet van, maar vreselijk om te breien. Quince & Co. wol verdient beter (zie 13.).

9. Carls cardigan van Petite Knit
Een kraamcadeautje voor de dochter van lieve vrienden. Het enige in 2017, begot! 

10. Anker sweater van Petite Knit
Helaas maakte ik een rekenfout waar ik pas op het einde op uitkwam. Ik moest hem uittrekken en toen was de vakantie gedaan. Ik doe een herkansing in 2018.

11. Meerdaal Scarf van Apella Knits uit Woods
Wellicht het project van 2017 waar ik het meest trots op ben. Klik hier voor de blogpost.

12. Emily's favourite socks van Emily Foden
Mijn eerste sokken! En ze zijn nog steeds niet af... De hiel is te hoog en ik vind de fut niet om het om te rekenen. De wol is van Studio Meez en ik ben nog steeds zéér verliefd. Er komt dus zeker een vervolg!

13. Mia's Cardi van Quince & Co.
Ik trok de Twist of Fate (nr. 8) uit en besliste dat ik een trui voor mezelf wilde breien. Dat is véél stockinette op een héél kleine naald. Maar hopelijk wordt dit het eerste project dat af geraakt in 2018. Ik ben er bijna!

14. Vissers Headband van Apella Knits
Super leuk om te breien én te dragen. Ik maak er binnenkort een tweede, want deze valt iets te smal over de oren. 

15. Quokka Sweater (1) van Compagnie M.
Mijn eerste test voor Tom. Lees hier de volledige blogpost.

16. Quokka Sweater (2) van Compagnie M.
Mijn tweede test voor Felix. Hier en hier moet je zijn voor alle details.

17. Een bril
Soms wil een mens eens iets anders breien dan mutsen, sjaals en truien. Een bril of zo. Ik gebruikte een bestaande bril waar ik in tricotin (zo'n molentje) een hoesje voor maakte. Af op een avondje!

18. Tincture Hat van Andrea Mowry
Dat verhaal kon je hier al lezen. Een waardige afsluiter van 2017!

Follow
De saga van het kerstkado / Shear - Emily Greene

De saga van het kerstkado / Shear - Emily Greene

Meerdaal Scarf - Apella Knits

Meerdaal Scarf - Apella Knits