Welkom

Meestal ben ik Christine, soms ook Mie, Schat, Titine, Mama, Stien, Tina, Louise, Tinneke of Enthousiaste Koala. Veel hangt af van wie me aanspreekt.

Ik hou van breien, lijstjes, zondagavonden, goede voornemens, Scandinavisch design, interieurboekjes, kleur, fotografie, lettertypes, naaien, quotes, agenda’s, tulpen, steden, grafische vormen, symmetrie, fluo, wijn en chocolade, koffie verkeerd en chocolade, banaan en chocolade, pinterest, cijfertjes, een mooi gedekte tafel, mooi vormgegeven kookboeken, rustige ochtenden, opruimen, mooie dingen die onnuttig zijn, cadeautjes geven, ampersanten, echte boter.

Ik hou niet zo van autorijden, sport en witloof.

Ik neem de uitspraak “De enige manier om de trein te halen, is om de trein ervoor te missen” graag letterlijk. Traagheid is mijn grootste zonde. En luiheid.

(c) Silvie Bonne // silviebonne.be

(c) Silvie Bonne // silviebonne.be

coco + cie.

Toen ik in 2001 mijn eerste sjaal breide, had ik nooit kunnen vermoeden dat breien zo'n belangrijk deel van mijn leven zou gaan uitmaken. Ik sta ermee op en ga er (meestal veel te laat) mee slapen. Ik vind het prachtig dat je met zoiets simpels als een bol wol en twee houten priemen een heel kledingstuk kan maken. De cadans van de priemen is yoga voor mijn onrustige ziel. 

Ik ben gezegend met zeer fijne vrienden, maar geen enkele onder hen deelde het brei-virus. Mijn wilde verhalen over verkorte toeren en euforie over de nieuwe quince&co. wol kon op weinig bijval rekenen op café. Daar kwam verandering in toen ik mijn verslaving deelde op instagram: blijkbaar lopen er best veel brei-fanatiekelingen rond op deze aardkloot die wel kwistig met hartjes gooien wanneer je een foto van een nieuwe breinaald post. Hoera voor zoveel burgerlijkheid! 

Instagram is nog steeds een bron van fijne beelden, inspiratie en heel veel fijne vriendschappen, maar mijn enthousiasme had wat meer ruimte nodig voor woorden. Enter coco + cie. 

coco + cie. is opgedragen aan mijn twee zonen ("les cocos") en de hele compagnie die ik leerde kennen via het breien. Hier kom ik mijn verhalen vertellen die mijn café-vrienden minder interessant vinden en hoop ik andere brei-enthousiastelingen te kunnen ontmoeten.

Welkom, neem een wijntje, brei nog een rijtje en blijf zolang je wilt.

- Christine


"If you can imagine it, you can create it."